Linda Pelkonen

Gloria fashion show: yhdistelmä tylsää ja upeaa

 • Marja Kurki säväytti väreillä. Klikkaa nuolesta oikealle seuraavaan kuvaan.
  Marja Kurki säväytti väreillä. Klikkaa nuolesta oikealle seuraavaan kuvaan.
 • Marimekon uudet kuosit.
  Marimekon uudet kuosit.
 • Taskuiliina näyttää olevan in.
  Taskuiliina näyttää olevan in.
 • Kalevala-korun valkoiset asut olivat upeita.
  Kalevala-korun valkoiset asut olivat upeita.
 • Klassinen pikkumusta on aina muodissa. Pikkumustan keksijä Coco Canel olisi varmasti iloinen jos tietäisi, että vielä tänäkin vuonna tämä klassikko on catwalkeilla.
  Klassinen pikkumusta on aina muodissa. Pikkumustan keksijä Coco Canel olisi varmasti iloinen jos tietäisi, että vielä tänäkin vuonna tämä klassikko on catwalkeilla.
 • Syksyn värit.
  Syksyn värit.

Kävin eilen Gloria-lehden järjestämässä muotinäytöksessä Gloria Fashion show'ssa. 

Näytöksen perusteella syksyn muoti on (kuten yleensäkin) aika harmaata, mustaa ja tavanomaisen pelkistettyä. Tuli aluksi jopa sellainen olo, että viime vuoden mustat mekot ja miehillä peruspuku sekä viime talvinen taskuiliina menevät hyvin edelleen. Onhan se hyvä, että taloudellisesti tiukkoina ikoina ei anneta liikaa houkutuksia uusien vaatteiden törsäilyyn.

Näytöksen edetessä yleisö sai onneksi muutakin nähtävää kuin pikkumustia, harmaita villatakkeja ja peruspukuja, jotka ovat toki ihania, klassisia ja monikäyttöisiä, mutta eivät ehkä se syy miksi ihmiset yleensä maksavat nähdäkseen muotinäytöksen.

Mieleen jäivät Marija Kurjen värikkäät asut, Marimekon uudet hauskat kuosit ja Kalevala-korun valkoiset luomukset. 

Tänä syksynä mustan ja harmaan rinnalla näkyy paljon tummansinistä ja tummanvihreää. Jo viime vuonna yleistynyt viininpunainen on edelleen ilmeisesti muodikas.

En osaa päättää olivatko näytöksen hiukset ja meikit ihanan yksinkertaisia vai vähän pliisusuja. Katso kuvat ja päätä itse. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Elisa Pesonen kuva
Elisa Pesonen

Kalevala Koru yllättää positiivisesti. En ole oikein koskaan viehättynyt sen krumeluurisista korumalleista, mutta uudemmissa mallistoissa on pelkistettyjä, elegantimpia juttuja. Taannoin kokeilin ihan random-löytöä: kivannäköisiä silmälasikehyksiä. Katsoin valmistajan: Kalevala Koru!

Tuo kuvan keskimmäinen, hihaton asu näyttää tosi kiinnostavalta myös. Hyvä, KK! :)

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Ai ne tekee myös rillejä! Täytyypä itsekin tutustua noihin Kalevalan tuotteisiin vähän paremmin. Oli tosi raikkaan ja upean näköisiä ainakin tossa näytöksessä. Kiva että Suomessakin tehdään hienoa muotia.

Käyttäjän Elisa Pesonen kuva
Elisa Pesonen

Mullekin oli ihan uutta, että heillä on myös silmälasimallisto. Hienoa tosiaan, että Suomesta löytyy koko ajan uutta ja piristävää tältäkin saralta: pienten ja vielä tuntemattomien tekijöiden lisäksi isotkin yllättävät!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olen tässä viime päivinä kaivannut hiukan tietoa syksyn muodista. Mietin mitä pistän syyskuun lopulla ja lokakuun alussa oleviin tilaisuuksiin. Etsin vinkkejä myös naistenlehdistä. Tämä auttoi. Voin luottaa sihen mitä minulla jo on.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kiva jos tästä oli jotain hyötyä. Tuli itsellekin tuolla näytöksessä olo, että monet aiemmin hankitut jutut on vielä ihan muodikkaita. Kun satsaa klassikoihin ja sellaiseen mistä tosissaan tykkää muodista huolimatta niin ei varmaan voi pahasti erehtyä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä kun muoti ei paljoa muutu, tulee vähemmän kierrätettävää:) Tuntuu kuin kirpparit suorastaan hukkuvat valtaviin vaatekasoihin. Marimekon mekot kyllä näyttivät näteiltä, samoin Marja Kurjen huivit.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Musta on kyllä suoraan sanottuna tuntunut jo monta vuotta siltä, että voi laittaa päälleen melkein mitä tahansa ja olla muodikas, kun niin moni asia on samaan aikaan muotia.

Luulin jo, että 2 vuotta sitten ostamani himmeästi hohtavan harmaa jakkuni olisi ihan auttamatta vanhaa, mutta eikös tuolla näytöksessä ollut ihan samanlainen. Samoin ajattelin, että viime vuoden hittiväri viininpunainen olisi korvattu jollain muulla, mutta kylläpä sitäkin edelleen näki.

Ja harmaa ja musta ovat olleen syysmuodissa varmaan niin kauan kuin muistan.

Ostin viime talvena mustan ja valkoisen mekon, tummansiniset suorat housut, harmaan villatakin ja mustan jakun, joten eipä sitä kai muuta sitten tarvitsekaan kuin jotain pientä väriläiskää ehkä.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset