Linda Pelkonen

Tukholman vintagelöydöt: hippikukat ja polka dot

 • Judits second hand Södermalmilla.
  Judits second hand Södermalmilla.
 • Tukholman vintagelöydöt: hippikukat ja polka dot
 • Tämän hauskan kukkamekon löysin Beyond retro -liikkeestä.
  Tämän hauskan kukkamekon löysin Beyond retro -liikkeestä.
 • Pilkut ja leveät helmat.
  Pilkut ja leveät helmat.
 • Stockholms stadmissionin liikkeessä on hyvä valikoima myös miesten vaatteita.
  Stockholms stadmissionin liikkeessä on hyvä valikoima myös miesten vaatteita.

Kävin talvilomalla Tukholmassa. Ihastuin erityisesti Södermalmin kaupunginosassa pyöriessä upeisiin vintage- ja second hand -liikkeisiin. Suosittelen tutustuman ainakin seuraaviin paikkoihin Tukholmassa.

Brittiketju Beyond retro –liikkeitä Södermalmilla on ainakin kolme. Valikoimista löytyy laadukkaita takkeja,  Hyacint Bucket –tyylisiä kukkamekkoja, juhlavaatteita kaikilta vuosikymmeniltä, hattuja, laukkuja, turkkeja, kauluspaitoja ja paljon miesten vaatteita. Suosittelen käymään myös Stocholms stadmission –liikkeessä, mistä löytyy edullisia, mutta hyväkuntoisia, tyylikkäitä ja hauskoja naisten ja miesten vaatteita.

Vähän hienompi vintageliike on Judits second hand, mistä löytyy laadukkaita merkkivaatteita ja todellisia löytöjä. Liike on pienehkö ja valikoimissa on ainoastaan naisten vaatteita ja asusteita.

Tein näistä liikkeistä upeita löytöjä: Ui Maikai –kukkamekko, Inger Håkanssonin suunnittelema pilkkumekko ja punainen polka dot -mekko lähtivät mukaan. Jos joku tietää kuka tämä Inger Håkansson on, niin kertokaa ihmeessä. Nopealla internethaulla en löytänyt. Ehkä hän on joku ruotsalainen ompelija, joka ei ole erityisen kuuluisa?

Lisäksi voin suositella ravintola Chutneyta, josta saa todella hyvää kasvisruokaa. Söin yhden elämäni parhaimmista kasvishampurilaisista siellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vintagea löytyy myös Helanderilta. TV:ssä mielenkiintoinen sarja.

Jukka Laine

Söderissä kannattaa kirppisihmisten poiketa täällä. Iso herkullinen leipä ja kahvi ei paljon maksa. Rahat menee hyvään tarkoitukseen ( kolmannelle sektorille) Ja vielä voi tehdä löytöjä. Kävin aikanaan usein aamukahvilla.

http://www.cafekartan.se/055247/Kupan_R%C3%B6da_Ko...

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Kiitos vinkeistä! Pitää laittaa "korvan taa".